OFICIÁLNÍ STANOVISKO K REGULACI KRATOMU A PRODEJI NEZLETILÝM

Kratom (Mitragyna speciosa) je tropická rostlina pocházející z jihovýchodní Asie, která se dlouhodobě používá pro své stimulační a sedativní účinky. V posledních letech si kratom získal popularitu i mimo Asii, a to zejména mezi lidmi, kteří hledají alternativní způsoby, jak zlepšit kvalitu svého spánku. Tento článek se zaměřuje na to, jak kratom může pomoci při problémech se spánkem, jaké jsou jeho účinky a jak jej bezpečně užívat.

Červený kratom

Červený kratom je jedním z nejvyhledávanějších typů kratomu. Získává se z vyzrálých listů, které získávají červenou barvu díky dlouhodobému působení slunečního světla. Na rozdíl od zeleného kratomu má červený kratom především relaxační účinky. Pomáhá uvolnit tělo, podporuje spánek, zmírňuje stres a má analgetické vlastnosti.

Červený kratom (Red Kratom) - široká nabídka, vysoká kvalita, nižší ceny než u konkurence, rychlá doba doručení.

Dávkování kratomu

Pro podporu spánku se doporučují spíše vyšší dávky, které mají sedativní účinky, snižují stres a úzkost, snižují bolest a napomáhají k relaxaci před spánkem. Nižší dávky mají naopak spíše stimulační účinky, zvyšují energii a zlepšují náladu.

Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se tedy pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami.

Newerse.