OFICIÁLNÍ STANOVISKO K REGULACI KRATOMU A PRODEJI NEZLETILÝM

Kratom je přírodní rostlina, která pochází z jihovýchodní Asie a používá se pro své stimulantní i sedativní účinky. Pokud vás zajímá, jak dlouho tyto látky zůstávají v krvi, je třeba vzít v úvahu několik faktorů, které mohou ovlivnit jejich detekční dobu.

➡️ Dávkování: Vyšší dávky kratomu budou obecně trvat déle, než se vyloučí z těla.
➡️ Frekvence užívání: Pravidelní uživatelé mohou mít kratom v těle delší dobu ve srovnání s příležitostnými uživateli kvůli kumulativnímu efektu.
➡️ Metabolismus: Rychlost metabolismu se může u lidí lišit. Lidé s rychlejším metabolismem vylučují látky rychleji.
➡️ Věk a zdravotní stav: Starší lidé a lidé s horším celkovým zdravotním stavem mohou metabolizovat kratom pomaleji, a může tak v krvi zůstávat delší dobu

Účinky kratomu - účinky jednotlivých druhů a dávkování kratomu | Realkratom.cz

Průměrná doba přítomnosti kratomu v krvi

Kratom má relativně dlouhý poločas rozpadu, který se pohybuje mezi 7 a 9 hodinami. To znamená, že po 7 až 9 hodinách by měla být polovina dávky odstraněna z těla. Úplné odstranění kratomu může trvat několik dní. Zde je obecný přehled:

➡️ Kratom v krvi: Aktivní látky mohou být detekovány v krvi obvykle po dobu 24 až 48 hodin po poslední dávce, ale tato dobu může být prodloužena i na 72 hodin nebo déle.
➡️ Kratom v moči: Močové testy mohou detekovat přítomnost kratomu obvykle po dobu 5 až 7 dní po posledním užití.
➡️ Kratom ve slinách a vlasech: Testy slin mohou detekovat kratom několik dní po užití, zatímco vlasové testy mohou zachytit přítomnost kratomu po dobu několika měsíců.

Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se tedy pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami.

Newerse.